پرونده های حقوقی چیست ؟

پرونده های حقوقی چیست ؟

پرونده های حقوقی چیست ؟

علم حقوق از پیچیدگی ها و گستردگی هایی برخوردار است و هر روز  با توجه به مسایل روز و مشکلات و اختلافات مردم با یکدیگر هر زوز گستردگی بیشتری پیدا می کند .

مشکلات و اختلافات مردم با یکدیگر و دستگاه های عمومی و خصوصی که در قالب یک پرونده در محاکم دادگستری ایجاد می شود، عمدتا به دو دسته ی حقوقی (مدنی) و کیفری تقسیم می شود.

البته بعضی از موضوعات همزمان می‌توانند می‌‌‌‌‌توانند هم کیفری و هم حقوقی تلقی شوند؛ مثل چک بلامحل. اما به صورت کلی طرح شکایت حقوقی و کیفری با یکدیگر متفاوت است.

در سایت نیک وکیل شما می تواند از وکیل های با تجربه ما برای رسیدگی به پرونده های حقوقی خود استفاده نمایید .

 

پرونده های حقوقی

 

 دعاوی حقوقی چیست ؟

دعوا در معانی مختلفی هم‌چون ادعا کردن، خواستن، نزاع و دادخواهی به کار رفته است. از حیث حقوقی نیز تعاریف مختلفی برای این اصطلاح از سوی حقوق‌دانان ارائه شده است که با معنای لفظی آن قرابت دارد.

دعاوی حقوقی مرتبط به حقوق افراد و جبران خسارت ناشی از نقض این حقوق است. این حقوق اغلب در قانون مدنی مشخص شده است و به دو دسته اموال و اشخاص تقسیم می شوند. در دسته اموال موضوعاتی از قبیل مالکیت و حقوق افراد بر اموالشان، قرارداد خرید و فروش، اجاره، رهن، مطالبه طلب و یا امور مربوط به مسائل شخصی مانند : وصیت، ارث و … مطرح می شود.

اقامه‌ ی دعوای حقوقی نیازمند تنظیم و تقدیم دادخواست و در برخی از موارد قانونی، نیازمند تنظیم و تقدیم درخواست می‌باشد .

در دعاوی حقوقی شما برای طرح شکایت حقوقی نیاز دارید تا دادخواست خودتون رو در قالب فرم مخصوص چاپی تکمیل کنید و با ارائه و ثبت آن در دادگاه حقوقی امکان پیگیری و مطالبه درخواست وجود خواهد داشت. در دعاوی حقوقی در صورتی که موضوع خواسته یا همان موضوع دعوا مالی و یا غیر مالی باشد  با توجه ارزش مالی موضوع دعوا و مرحله رسیدگی( بدوی_ تجدید نظر) از درصد و نرخ متغیری برخوردار است.

در دعاوی حقوقی برای دعوت از طرف دعوا( خوانده) از اخطاریه استفاده می شود و در صورتی که خوانده در موعد و تاریخ رسیدگی به موقع حاضر نگردد  دادگاه بدون جلب نظر و اظهارات وی اقدام به رسیدگی و صدور رای می نماید.

شما در  دعاوی حقوقی درصورتی که از دعوای خود صرف نظر کنید ختم رسیدگی اعلام می شود و دعوا خاتمه می یابد.

پرونده های حقوقی چیست ؟

در پرونده های حقوقی در صورتی که شخصی در اموری نظیر، الزام به تنظیم سند، فسخ قرارداد و به طور کلی اختلافات رایج در قرارداد ها، مطالبه ی سفته و چک، اختلافات  و امور مربوط به ورثه، مطالبه ی خسارت و… با رعایت تشریفات لازم اقدام به ثبت دادخواست در شعب دادگاه یا دفاتر خدمات قضایی نماید،

خواسته ی وی همراه با مدارک و مستندات موجود که ضمیمه پرونده می شود در قالب یک پرونده ایجاد شده، و به دادگاه صالح با توجه به نوع و میزان خواسته برای رسیدگی ارجاع خواهد شد.

تقسیم بندی پرونده های حقوقی

از جمله انواع دعاوی حقوقی در پرونده های حقوقی می‌‌‌‌‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دادخواست‌‌‌‌‌های مرتبط با قراردادها و عقود؛ مثل مطالبه‌‌‌‌‌ی اجرت‌‌‌‌‌المثل، فسخ قرارداد، افزایش اجاره‌‌‌‌‌بها، مطالبه‌‌‌‌‌ی اجاره‌‌‌‌‌بها و …

دادخواست‌‌‌‌‌های مرتبط با اسناد جعلی؛ مثل باطل کردن شناسنامه و صدور شناسنامه جدید با اطلاعات جدید و پرونده‌های مربوط به سازمان ثبت احوال .

دادخواست‌‌‌‌‌های مربوط به دعواهای خانوادگی (مثل استرداد هدایای نامزدی، مطالبه مهریه، تقسیط مهریه، تمکین و…) و دیگر موارد خاص.

دادخواست‌‌‌‌‌های مربوط به دعاوی تجاری؛ مثل اختلاس، عزل مدیر شرکت به دلیل ورشکستگی و … .

 

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/nicvakil/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309